Türkiye Devlet Arşivleri genel müdür yardımcısı, Osmanlı Arşivleri müdürü Doç.Dr.Mustafa Budak Kafkas Araştırmaları Enstitüsünü ziyaret etmiştir.

29 Eylül’de Türkiye Devlet Arşivleri genel müdür yardımcısı, Osmanlı Arşivleri müdürü Doç.Dr.Mustafa Budak Üniversitemize bağlı Kafkas Araştırmaları Enstitüsünü ziyaret etmiştir. Enstitü’nün müdürü Doç.dr.Mehmet Rıhtım’la karşılıklı görüşmede Enstitünün faaliyeti, yaptığı işler, gerçekleştirdiği projeler ve yayınları hakkında bilgilendirilen Budak tüm bunlarla yakından tanış olmuştur. 
Mustafa Budak  Kafkas Araştırmaları Enstitüsünün yaptığı işleri değerlendirerek bu araştırmaların Azerbaycan-Türkiye ortak tarihinin öğrenilmesi açısından önemini vurgulamıştır.
Daha sonra Qafqaz Üniversitesinin rektörü Prof.Dr.Ahmet Saniç’le də görüşen Mustafa Budak Üniversiteyi gezmiş, bölümlerle ilgilenmiştir. Üniversitenin eğitim sistemi hakkında da bilgi alan misafirimiz başarıların devamını dilemiştir. 
          Türkiye Devlet Arşivleri’nin en son yayını olan “Osmanlı Arşiv Belgelerinde Nahçıvan” isimli kıymetli tedkikat eserini de Enstitü’nün  kütüphanesine hediye eden sayın Budak bu görüşmeden memnun kaldığını, gelecekte de Kafkas Araştırmaları Enstitüsü, aynı zamanda Üniversite ile bir çok sahalarda işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etmiştir. Görüşmenin sonunda Kafkas Araştırmaları Enstitüsünün müdürü dos.dr.Mehmet Rıhtım yönettiği kurum adından Mustafa Budağ’a ziyareti dolayısıyla teşekkür etmiş, bu ziyaretin projeler ve karşılıklı işbirliği ile sonuçlanmasına ümid ettiğini bildirmiştir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır