Kafkas-Selcuk işbirliği

Kafkas Selçuk işbirliği
Selçuk Üniversiteli iki rektör protokol imzaladı.Azerbaycan’daki Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette iki üniversite arasında Mevlana Değişim Programı protokolü imzalandı. Protokolle üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılacağı bildirildi. Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç’in de Selçuk Üniversitesi’nden mezun olduğu öğrenildi.Protokol imza töreninde Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Kafkas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Enver Özeren de hazır bulundu.
“SELÇUK DİPLOMASI BÜYÜK BİR ŞEREFTİR”
Kendisinin de Selçuk Üniversitesi’nden mezun olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Saniç, “20 yıl sonra tekrar Konya’da olmaktan çok mutluyum. Selçuk Üniversitesi’nin diplomasını aldım ve asistanlığımı da yine burada tamamladım. Bu benim için büyük bir şereftir. Mezun olduğum üniversiteye gelip bu anlaşmayı yapmaktan da büyük bir onur duyuyorum.” dedi.
Azerbaycan-Türkiye’nin ilişkilerinin önemine değinen Prof. Dr. Saniç, “Sayın Haydar Aliyev’in de söylediği gibi Azerbaycan ve Türkiye bir millet iki devlettir. Biz aynı milletin insanlarıyız. Bu iki milletin bir arada tutulması ve beraber iş yapması çok önemli. Türkiye’den Azerbaycan’a ya da Azerbaycan’dan Türkiye’ye ne kadar çok öğrenci gelirse bu birliktelik o kadar artacaktır. Aynı zamanda Mevlana Değişim Programı Türkiye’nin de önünü açmıştır. Türk öğrencilerin Azerbaycan’da daha geniş iş olanaklarına sahip olacaklarına inanıyorum ve bu anlaşmanın da bu yüzden çok faydalı olacağını düşünüyorum. ”dedi.
“35 YILLIK DOSTLUĞUN PROJELERLE DEVAM ETMESİNDEN MEMNUNUM”
İki üniversite arasındaki ilişkilerin daha iyi seviyelere geleceğine inandığını söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç’i burada görmekten çok memnunum. Kendisiyle zaten 35 yıllık bir dostluğumuz var. Aramızdaki dostluğun iki üniversitenin arasında imzalanan bu güzel projelerle devam etmesinden ayrı bir memnuniyet duyuyorum. Kendileriyle aramızda daha önceden imzalamış olduğumuz anlaşmanın devamını Mevlana Değişim Programı ile daha da geliştireceğiz. İki üniversite arasındaki ilişkilerin öğrenciler ve akademisyenler seviyesinde de en iyi şekilde devam etmesini dilerim” dedi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

VİCDAN SUSTUĞUNDA : Download PDF