Türkiye parlamentinin spikeri Qafqaz Universitetinde olub

Türkiye Cumhuriyyeti Böyük Millet Meclisinin sedri Köksal Toptan Bakıya seferi çerçivesinde Qafqaz Universitetinin qonağı olub. Qafqaz Universitetinin rektoru Ahmet Sanic deyib ki, 1993-cü ilden Heyder eliyevin xeyir duası ile fealiyyete başlayan universitet 1998-ci ilde ilk, 2008-ci ilde ise 10-cu mezuniyyetini keçirib. Keçen 10 il erzinde ali tehsil müessisesinden 1085 nefer mezun olub. A.Sanic qeyd edib ki, hazırda universitetde 2500 telebe tehsil alır. Onlardan Türkiye vetendaşları istisna olmaqla altı nefer bir sıra xarici ölkelerin vetendaşıdır. Qafqaz Universiteti telebelere tehsil vermekle yanaşı onların asude vaxtlarını semereli keçirmesi üçün dernekler yaradıb. Çıxışının sonunda A.Sanic universitetin Elmi Şurasının qerarını iştirakçıların nezerine çatdıraraq fexri doktorluq diplomunu ve doktorluq rütbesini Köksal Toptana teqdim edib.
Köksal Toptan ise bildirib ki, Qafqaz Universitetinin malik olduğu müasir maddi-texniki baza, hazırda inşa edilen yeni tedris binaları iki qardaş ölke arasında elmi-medeni körpü rolunu oynayan universitetin geleceyi baxımından böyük ehemiyyet daşıyır: "Qafqaz Universiteti iki ölke arasındakı dostluq, qardaşlıq ve birliyin nümunesi, parlaq remzidir". K.Toptan çıxışı zamanı universitetin inkişafı üçün her cür qayğı ve diqqet gösteren prezident İlham eliyeve minnetdar olduğunu deyib. Son olaraq K.Toptan universitetin kollektivine Azerbaycanın tehsil heyatına ve iki qardaş ölke arasındakı elaqelerin inkişafına yeni-yeni töhfeler vermesini arzulayıb.
Tehsil naziri Misir Merdanov ise bildirib ki, Qafqaz Universiteti yalnız Azerbaycan üçün deyil, Türkiye üçün de önemli bir nümunedir.
"Çağ" Öyretin İşletmeleri MMC-nin prezidenti enver Özeren qeyd edib ki, Böyük Millet Meclisinin sedri Köksal Toptanın Qafqaz Universitetine gelişi tehsil müessisesi ve orada tehsil alan telebeler üçün elametdar bir hadisedir. Sonra enver Özeren Köksal Toptana xatire plaketi ve hediyye teqdim edib.
Tedbirin sonunda Köksal Toptan Türkiyede keçirilen Azerbaycanı VI Beynelxalq Türk dili olimpiadasında temsil eden şagirdlere mükafatlar teqdim edib.
S.QARAYEVA
www.525.az

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

VİCDAN SUSTUĞUNDA : Download PDF