Türkiye Böyük Millet Meclisinin başçısı Köksal Toptan Qafqaz Universitetini ziyaret etdi ve Qafqaz Universitetinin fexri doktoru oldu

Azerbaycanda resmi seferde olan Türkiye Böyük Millet Meclisinin başçısı Köksal Toptan seferinin ikinci günü Türkiyenin “Çağ” Öyretim İşletmeleri Şirketinin tesis etdiyi Qafqaz Universitetini ziyaret etdi. Müasir universitet şeherciyi ile yerinde tanış olan yüksek qonaq bu yaxınlarda Türkiyede keçirilmiş VI Beynelxalq Türk dili olimpiadasında ikinci yeri tutmuş Qafqaz Universitetinin telebelerinden ibaret reqs kollektivinin ifasında milli Azerbaycan reqsi ile qarşılandı. Daha sonra Universitetin akt zalında Azerbaycan-Türkiye elaqelerinin inkişafında xüsusi xidmetlerine göre Türkiye Böyük Millet Meclisinin başçısına Qafqaz Universitetinin fexri doktoru adının verilmesi münasibeti ile tenteneli merasim keçirildi. Azerbaycan ve Türkiyenin milli himnleri oxunduqdan sonra hörmetli qonağı salamlayan Qafqaz Universitetinin rektoru professor Ahmet Saniç Universitet Elmi Şurasının qerarını merasim iştirakçılarının nezerine çatdıraraq fexri doktorluq diplomunu ve doktorluq cübbesini TBMM başçısına teqdim etdi. Merasimde çıxış eden TBMM başçısı fexri doktorluq adına layiq görülmesi ile elaqedar Universitet rehberliyine ve Elmi Şura üzvlerine semimi teşekkürlerini ifade etdi. Universitetin malik olduğu müasir maddi-texniki baza, hal-hazırda inşa olunan yeni tedris binaları ve sosial-meişet obyektlerinin iki qardaş ölke arasında elmi-medeni körpü rolunu oynayan Universitetin geleceyi baxımından son derece böyük ehemiyyet daşıdığını xüsusile qeyd etdi. Universitetin elmi-pedaqoji fealiyyetleri ve qazandığı uğurlar haqqında Universitet rektorunun verdiyi melumatların teqdirelayiq hesab etdiyini vurğuladı. Fürsetden istifade ederek Ümummilli Lider Heyder Eliyevin şah eseri olan Universitetin inkişafı üçün her cür qayğı ve diqqet göstermiş Azerbaycan dövletine, şexsen möhterem Prezident İlham Eliyeve minnetdarlığını ifade etdi. Son olaraq, Universitet kollektivine Qafqazın yükselen ulduzu Azerbaycanın tehsil heyatına ve iki qardaş ölke arasındakı elaqelerin inkişafına yeni-yeni töhfeler vermesini arzuladı.
TBMM başçısının alqışlarla qarşılanan nitqinden sonra kürsüye gelen “Çağ” Öyretim İşletmeleri Şirketinin prezidenti Enver Özeren hörmetli qonağı fexri doktorluq adı alması münasibeti ile tebrik etdi. Hemçinin Universitetin heyatında elametdar hadise sayılan bu günün xatiresine plaket ve hediyye teqdim etdi. Tedbirin sonunda TBMM sedri Köksal Toptan Türkiyede keçirilmiş Azerbaycanı VI Beynelxalq Türk dili olimpiadasında böyük uğurla temsil etmiş şagirdlerin mükafatlarını teqdim etdi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır