Qafqaz Universitesine Gelecek Arkadaşların Dikkatine!! Denklik ve Benzeri Konular

Merhaba Arkadaşlar, Qafqaz Universitesinden 2010 mezunu biri olarak, yıllardır çeşitli söylentiler üzerine konuştuk durduk,bizde tereddütlüydük giderken acaba denkliğimiz olucak mı? Ya sorun çıkarsa? Azerbaycanda hayat nasıl vs gibi bir sürü muamma varken, biz gidelim dedik bir yola çıktık. Okulun eğitim kalitesi yönünden aklınızda sorular varsa Sıkıntı etmeye gerek yok, Azerbaycan standartlarının çok üstünde bir eğitim var. Tr'deki çoğu üniversiteden daha iyi bir eğitim sistemi ve imkanları var , sınıflarda mevcut az, hocanın odasına gititğinizde bu beni sallamaz diye bir şey yok tam aksine öğrenciyle birebir ilgillier.Tabi herşey 4 4 lük değil, eksilerdee değinmek lazım Türkiyede gördüğünüz kampus ortamı yeni yeni şekillenmekte, okulun yanında oturlucak gezilcek bir şey yok, sadece güzel bir göl manzaranız var. Bakünün merkezinden okula ulaşım yaklaşık 30-45 dakika arası(otobusle) değişiyor.


Yeni gelen arkadaşlar için okulun yurdu temin edilmiş durumda okulla iç içe, bana kalırsa ev bulun derimOkulu bitirince napcam diye sorarsanız bu tamamen sizin kendinizi ne kadar geliştirdiğinizle doğru orantılı. Öğretmenlik okuyan arkadaşlar daha sonra baküdeki Türk liselerinde istihdam ediliyor ama herkes için geçerli değil. Gel gelelim Denklik mevzuna:
Daha önce denklik verilğidi söylenen 4 bölüm için durumlar şöyle:
1- Türk Dili Edebiyatı : Direk denklik veriliyor sıkıntınız olmasın.
2- Bilgisayar Mühendisliği: Bu bölümde geçen sene mezun olan arkadaşlarım şu an hala denklik alamadılar maalesef, YÖK bir sınav yaptı ve girenlerin 100unden 99 unu bıraktı, şu an durum mahkemelik , en son aldığım bilgiye göre denkilk belgesi verilcek yalnız Bilgisayar Mühendisi değil başka bir isim yazcak tam birebir Bilgisayar Mühendisi denkliği verilmiyor şu an umarım durum değişir.
3-Uluslararası İlişkiler: Denkilk alıyorlar sorun yok.
4-Kamu Yönetimienklik veriliyor.
5-İngiliz Dİli ve Edebiyatı : Bu bölümde okumak isteyen arkadaşlar bir daha düşünsün ingilizcenize bitiridğinizde güveniniz tam olursa sorun yok. yok sts sınavı yapıyor en az 50 ve Kpds den en az 70 istiyor eğer bu puanları alırsanız sorun olmuycaktır. Şu an harıl harıl hala çalışıyorlar.
Buraya yazmadığım bölümler özellikle İktisadi vE İdari bilimler dalında eğitim alcak arkaşlar için ben İşletme mezunuyum,başvurudan 4 ay sonra denklik aldım, sadece yukarıda yazan bölümler için değil sınırlama , Uluslararsı Ekonomik İLİŞKİLER, okuycak arkadaşlarda da direk denklik alıyorlar ben herhangi bir sınava girmedim .Bunu bilmenizde fayda var.

Diğer mÜhendislik dalları için ne yazık ki bir biglgim yok ama sanırım tekniki beceri isteyen böülmlerde Tr denkiik sınavı yapıyor. Endustri Mühendisliği gibi.
Eğer sorusu olan arkadaşlar olursa yardım etmekten memnuniyet duyarım elimden geldiğince:
ibrahimkaplan@windowslive.com


http://www.forumbaku.net/qafqaz-universitesine-gelecek-arkadaslarin-dikkatine-denklik-ve-benzeri-konular-t46293.html

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

VİCDAN SUSTUĞUNDA : Download PDF