Qafqaz Universitetinde “Şöhret Laboratoriyası” Müsabiqesi 2009

Qafqaz Universiteti British Counsul Azercell şirketi ile birge keçirdiyi “Şöhret Laboratoriyası” adlı elm müsabiqe bu gün öz işine başladı.

British Counsil-in teşebbüsü ile artıq üçüncü ildir ki, Avstriya, Azerbaycan, Bolqarıstan, Xorvatiya, Yunanıstan, İsrail, Ruminiya, Serbiya ve Türkiye olmaqla Cenubi-Şerqi Avropanın 9 ölkesinde , elece de Böyük Britaniyada keçirilir. İlk defe Böyük Britaniyanın Çeltenham Elm Festivalı terefinden yaradılan yarışmanın meqsedi elmi sinif otağı çerçivesinden çıxarıb eylenceye çevirmek, elece de elm ve texnologiyaya böyük hevesi olan gencleri öz maraqlarını ictimaiyyetle bölüşmeye ruhlandırmaqdır.

28 – 29 aprel 2009 –cu il tarixinde Qafqaz Universitetinde keçirilecek yarımfinalda 30 iştirakçıya 3 deqiqe verilecek ki, çıxışlarını münsiflear heyetine teqdim etsinler ve yalnız en yaxşı iştirakçılar növbeti merheleye keçecekler. Çıxışlar elmi cehetden deqiq, eylenceli ve orirjinal teqdim edilmeli, hemçinin elme aidiyyatı olmayan dinleyicilere ünvanlanmalıdır.

Finala yalnız on nefer seçilecek ve onlar Azerbaycanı Çeltenham Elm Festivalında temsil etmeye haqq qazanmaq uğrunda 13 may 2009- cu il tarixinde yarışacaqlar. Park İnn mehmanxanasında keçirilecek final merhelesinde ise iştirakçılar 5 deqiqelik teqdimat edecekler.

Bundan başqa, 1 may 2009- cu il tarixinde Bakı Amerikan Merkezinin nümayendesi İmran Muxtarov Qafqaz Universitetinde 10 finalçı üçün Teqdimat etme bacarığı haqda telim keçecek. Hemçinin 2 may 2009-cu il tarixinde britaniyalı elm xadimi Qventin Kuper Qafqaz Universitetinde finalçılar üçün Natiqliye hesr olunmuş master-klas keçirilecek.Tayms (The Times) qezeti Kventin haqda yazır ki, “o, dünyanın en entuziastik adamıdır” ve “pop musiqisinden tutmuş astrofizikaya qeder bütün saheler üzre ekspert”dir. Kventin BBC Radiosu 4-de yayımlanan Böyük Britaniya en çox dinlenilen Maddi Dünya adlı proqramlar silsilesinin aparıcısıdır.

Müsabiqenin qalibi bütün xercleri British Council terefinden ödenilmek şertile 2009-cu ilin iyun ayında Çeltenham Elm Festivalında iştirak etmek üçün Böyük Britaniyaya gedecek ve Azercell-den noutbuk qazanacaq. Hemçinin diger finalçı ve iştirakçılar da Azercell-den aşağıda qeyd olunan deyerli mükafatlar qazanacaqlar:

Yarımfinalda iştirak eden 30 nefer 4 GB-lıq flash kart

Finala keçen 10 nefer İpod

İkinci ve üçüncü yerlerin qalibleri reqemsal foto kamera

Finalda auditoriya terefinden seçilen iştirakçı DVD pleyer

British Council bu fürsetden istifade edib, teşkilati desteye göre Azercell-e ve metbuat desteyine göre ise İctimai televiziyaya teşekkür edir.

Recep Rza

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır