Qafqaz Universitetinde Qafqaz ve Orta Asiya regionundan olan Almaniya Universitetleri (DAAD) mezunlarının beynelxalq seminarı geçirildi

Qafqaz Universitetinde beynelxalq seminar keçirilir 525. gazet
Martın 26-dan Qafqaz Universitetinde Qafqaz ve Orta Asiya regionundan olan Almaniya Universitetleri (DAAD) mezunlarının "Etnik-erazi münaqişelerinin çözülmesi ve transformasiyası yolları:regionda etibarlı sülhün yaradılması perspektivleri" adlı beynelxalq seminarı öz işine başlayıb.
Qeyd edek ki, bir sıra meselelerle yanaşı Dağlıq Qarabağ münaqişesinin de müzakire olunduğu sözügeden konfrans aprelin 1-de öz işini yekunlaşdıracaq. Seminarın açılış merasiminde çıxış eden Qafqaz Universitetinin rektoru, professor Ahmet Sanic deyib ki, beynelxalq ve regional seviyyede keçirilen seminar günümüzde xalqların, dövletlerin üzleşdiyi bir çox böhran hallarının qarşısının alınması, münaqişelerin helli yollarının tapılması istiqametinde çox ehemiyyetli rol oynayır. Bu cehetden Qafqaz ve Orta Asiya regionu da, tebii ki, qetiyen bir istisna halı deyil: "Regionumuzda mövcud olan çoxsaylı etnik, erazi ve başqa münaqişelerin sonunda mütleq sülh yolu ile hell olunması zeruretini derk eden, bunun üçün Avropada aldıqları bilik, tecrübelerini bir-biri ile bölüşmek, eyni zamanda yerli mütexessislerin fikir ve düşüncelerini öyrenmek üçün bele bir seminarı keçirmek qerarına geldik.
DAAD mezunlarının teşebbüsü ile hazırlanan, Almaniyanın Bounn Universiteti, Qafqaz Universiteti ve Azerbaycan Genclerinin Avro Atlantika Teşkilatı terefinden heyata keçirilen bu layihe sadalanları gerçekleşmesi meqsedine xidmet edir". Türkiyenin Azerbaycandakı sefirliyinin tehsil meseleleri üzre müşaviri Xalif Kayıncıoğlu bildirib ki,ilk defe olaraq Bakıda keçirilen DAAD mezunlarının seminarında müxtelif sahelerde, o cümleden ayrı-ayrı beynelxalq teşkilatlarda çalışan genc mütexessisler bir araya gelerek Qafqaz ve Orta Asiya regionunda mövcud problemleri müzakire edirler. Seminarın işinde münaqişelerin sülh yolu ile helli, transformasiya ve medeniyyetlerarası dialoq vasitesi ile region xalqları arasında etibar, inamın yaradılması kimi meseleler de yer alıb.
Almaniyalı professor Eva Mariya Auch vurğulayıb ki, seminarın praktik hissesinde genc mütexessisler ve iştirakçıların münaqişeden zerer çeken rayonlara- Ağdam ve Fizuliye seferi, ATET, BMT ve diger resmi nümayendelerle görüşü nezerde tutulub. Onun sözlerine göre, sözügeden seminar DAAD mezunlarının ve diger genc mütexessislerin regiondakı mövcud münaqişelerin hellinin müzakiresi, medeniyyetlerarası dialoqun, inamın yaradılması istiqametinde ilk görüşüdür.

BAKIDA QAFQAZ VE ORTA ASİYA REGİONUNDAN OLAN ALMANİYA UNİVERSİTETLERİ MEZUNLARININ BEYNELXALQ SEMİNARI KEÇİRİLİR
Bakı, 26 mart ( AzerTAc). Qafqaz Universitetinde “Etnik-erazi münaqişelerin çözülmesi ve transformasiyası yolları: regionda etibarlı sülhün yaradılması perspektivleri” mövzusunda beynelxalq seminar başlamışdır. Qafqaz Universiteti, Almaniyanın Bonn Universiteti ve Azerbaycan Genclerinin Avro Atlantika Teşkilatının birge teşkil etdikleri tedbirde Azerbaycan, Almaniya, Qazaxıstan, Özbekistan, Gürcüstan ve diger ölkelerden olan mezunlar, mütexessisler iştirak edirler. Açılış merasiminde Qafqaz Universitetinin rektoru, professor Ehmed Saniç, Almaniyanın Bonn Universitetinin professorları Rasim Mirzeyev, Eva-Maria Auch ve başqaları seminarın meqsed ve meramından danışmışlar. Tedbirde Orta Asiya ve Cenubi Qafqaz regionunda veziyyet, o cümleden Ermenistan-Azerbaycan, Dağlıq Qarabağ münaqişesi ile bağlı müzakireler aparılacaqdır. Seminar çerçivesinde iştirakçıların, eyni zamanda, ATET, BMT ve diger beynelxalq teşkilatların nümayendeleri ile görüşleri de nezerde tutulmuşdur. Seminar aprelin 1-de başa çatacaqdır.
http://www.azertag.com/ [26 Mart, 2009 19:41:00]

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

VİCDAN SUSTUĞUNDA : Download PDF