Türkiyenin xarici işler naziri Qafqaz Universitetinin qonağı olub

Azerbaycanda seferde olan Türkiyenin xarici işler naziri Ali Babacan dekabrın 1-de Qafqaz Universitetinin telebe ve müellim kollektivi ile görüşüb. Görüşde çıxış eden Qafqaz Universitetinin rektoru, professor Ahmet Sanic deyib ki, 1993-cü ilden ümummilli lider Heyder Eliyevin xeyir duası ile fealiyyete başlayan universitet 1998-ci ilde ilk mezuniyyetini, 2008-ci ilde ise 10-cu mezuniyyetini keçirib. Onun sözlerine göre, bugünedek ali tehsil müessisesinden 1553-e yaxın telebe mezun olub: "Mezunların saylarının bü hedde çatmasına baxmayaraq, tedris müddeti erzinde telebelerine her cehetden yüksek qayğı gösteren universitet mezun olduqdan sonra da onlara diqqet ve qayğısını esirgemir. Mezun vermeye başladığı müddetden etibaren universitetin nezdinde Daimi İnkişaf ve Karyera Merkezi fealiyyet gösterir. Bu merkez mezunların karyera qurmaqda yaşadıqları problemleri, sıxıntıları hell etmekde onlara kömeklik gösterir". A.Sanic deyib ki, bu il keçirilen qebul imtahanlarında universitete 600-den yuxarı bal toplayan 118 telebe qebul olub. Bu da Qafqaz Universitetinin bir ali tehsil müessisesi kimi reytinqinin yüksek olmasından xeber verir. Ümumilikde ise universitetde 2546 telebe tehsil alır: "Qafqaz Universiteti telebelere tehsil vermekle yanaşı onların asude vaxtlarını semereli keçirmesi üçün dernekler yaradıb. Hazırda universitetde 24 telebe derneyi fealiyyet gösterir ki, telebelerin 65 faizi bu derneklerin üzvüdür".

Tedbirde çıxış eden Ali Babacan iki ölke arasında bütün sahelerde elaqelerin inkişaf etdirilmesi üçün siyasi iradenin nümayiş etdirildiyini deyib. Azerbaycanın terkib hissesi olan Dağlıq Qarabağın Ermenistan terefinden işğal edildiyini vurğulayan nazir münaqişenin sülh yolu ile hell edilmesi üçün danışıqların davam etdirilmesini müsbet qiymetlendirib.

Türkiye ile Ermenistan arasında serhedlerin açılması ile bağlı meseleye toxunan Ali Babacan ATET-in Minsk Qrupu çerçivesinde sülhyaratma cehdlerinin netice vereceyi teqdirde ölkesinin de sözügeden sahede müsbet addımlar ata bileceyini istisna etmeyib. XİN başçısı bildirib ki, Rusiya ile Gürcüstan arasında baş veren melum olaylardan sonra yeni merhele yaranıb. O, bölgede sülhün qorunması üçün Türkiyenin ireli sürdüyü Qafqaz Sabitlik ve Emekdaşlıq Paktı teşebbüsünün gerçekleşeceyine inandığını deyib. E.Babacan hazırda Azerbaycanla Ermenistan, Rusiya ile Gürcüstan, Türkiye ile Ermenistan arasında problemler olduğunu qeyd ederek deyib ki, regionda normal münasibetlerin qurulması üçün bu problemler hell olunmalıdır. Münaqişelerin dialoq yolu ile hellinin vacibliyini vurğulayan E.Babacan bildirib ki, problemlerin hellini gelecek nesillere saxlamaq olmaz: "Türkiye bölgede sülh ve sabitlik olmasını isteyir". Türkiyenin xarici işler naziri "Ermenistanla Türkiye arasında serhedler ne vaxt açılacaq" sualına konkret cavab vermeyib. E.Babacan qeyd edib ki, Dağlıq Qarabağ münaqişesinin helli Türkiye ile Ermenistanın münasibetlerine müsbet tesir gösterecek.
Tedbirin sonunda Ali Babacana Qafqaz Universitetinin fexri plaketi teqdim olunub.
Sevinc QARAYEVA

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır