YÖK'ten denklik alan Azerbaycan üniversitesi kapılarını Türk öğrencilere açtı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de faaliyet gösteren Kafkas Üniversitesi, Yüksek Öğrenim Kurulu'ndan (YÖK) 4 dalda denklik aldı.
ÖSS'de herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrencilere kardeş Azerbaycan'dan sevindirici bir haber geldi. 1993'ten bu yana Azerbaycan'da faaliyet gösteren Kafkas Üniversitesi 4 dalda YÖK'den denklik alarak kapılarını Türk öğrencilere açtı. Üstelik harçlar, Türkiye'deki bir çok özel üniversiteden çok daha ucuz.
Uluslararası ilişkiler, Bilgisayar Mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Kamu Yönetimi bölümlerinde YÖK'ün denklik verdiği Kafkas Üniversitesi, ÖSS sınavında 165 ve üzeri puan alan öğrencileri kabul ediyor.
YÖK'ten sadece 4 bölümün denklik aldığını ifade eden Kafkas Üniversitesi Rektörü Ahmet Sanıç, bunun sadece bir başlangıç olduğunu vurguladı. Sanıç, "Bu bir başlangıçtır. Bu devam edecek ve gelecek yıl başka bölümlerin denklikleri için YÖK'e başvuru yapılacak." Diye konuştu.
Kafkas Üniversitesi'nde okumak Türkiye'deki herhangi bir özel üniversitede okumaktan daha ucuz. YÖK'ün denklik verdiği bölümleri fiyatları şöyle: Uluslararası ilişkiler 3 bin 800 dolar, Bilgisayar Mühendisliği 5 bin dolar, Türk Dili ve Edebiyatı 2 bin 500 dolar, Kamu Yönetimi 3 bin 500 dolar.
Üniversite, yurtdışından gelen öğrenciler için yurt imkanı da sağlıyor. Bir yıllık yurt ücreti 2 bin 500 dolar. Üniversite Rektörü Sanıç, "Öğrencilerimiz için temiz ve modern yurtlarımız var. İsteyenler burada kalabilir". dedi.
1993'ten buyana eğitim faaliyetini yürüten ve Azerbaycan'daki üniversite sınavında ilk 1000'e giren öğrencilerin tercih ettiği Kafkas Üniversitesi, Azerbaycan'da en gözde üniversiteler arasında yerini alıyor.
Amerikan üniversiteleri ile çifte diploma programları başlatan Kafkas Üniversitesi, derslerin kredilendirilmesini Avrupa Birliği'nin (AB) Bolonya sisteminin taleplerine göre yapıyor.
Üniversite mezunlarının başta Azerbaycan, Rusya, Türkiye, Avrupa ve Amerika olmak üzere 30 farklı ülkede çalışıyor.
(CİHAN)
http://www.haberler.gen.al/2009-08-18/yokten-denklik-alan-azerbaycan-universitesi-kapilarini-turk-ogrencilere-acti/http://www.haberler.gen.al/2009-08-18/yokten-denklik-alan-azerbaycan-universitesi-kapilarini-turk-ogrencilere-acti/

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır