Beynəlxalq Türk Dili Olimpiadasında şagirdlerimiz uğurla iştirak edib

Her il olduğu kimi bu il de may ayının 26-dan iyunun-10-dek Türkiyede VIII Beynelxalq Türk Dili Olimpiadası keçirilib. “Eyni dili danışırıq” devizi altında keçirilmiş bu yarışmada 120 ölkeden 750 şagird yarışıb. Dünyanın müxtelif ölkelerinden gelmiş, ayrı-ayrı dinleri, milletleri, irqleri temsil eden şagirdler türkce oxuduqları şeir ve mahnılarla öz duyğularını dünyaya beyan edibler. Türk dilinin gözellik ve zenginliyini, onun sevgi, sülh dili olduğunu bir daha nümayiş etdiribler. Olimpiada iştirakçıları şeir, mahnı, inşa, qrammatika, nitq, tamaşa, dünyagörüşü, qeyri-adi qabiliyyetlerin nümayişi kateqoriyaları üzre yarışıblar.

Respublikamızı bu yarışda 22 şagird temsil edib. Ölkemizin 30-a yaxın tanınmış ictimai-siyasi xadiminin ve media nümayendelerinin de iştirak etdiyi olimpiadanın açılış merasimi İstanbulun Dolmabağça Sarayında, mükafatlandırma merasimi ise iyunun 5-de Ankaradakı Qapalı İdman Salonunda keçirilib. Bu tedbirde Türkiyenin dövlet ve hökumet rehberleri, medeniyyet, idman, ictimaiyyet xadimleri iştirak edib. Proqrama esasen, bütün iştirakçılar Ankaradakı Qızılcahamam istirahet merkezinde yerleşdirilibler. Olimpiadanın Azerbaycan üzre koordinatoru Hasan Aksoyun sözlerine göre, ölkemizde “Çağ”ın teşkilatçılığı ile keçirilen bu yarışmanın seçim merhelesine 2500-den çox şagird iştirak etmişdir ki, onlardan 22-si qalib adını qazanıb.

Olimpiada çerçivesinde mayın 29-30-da Ankaradakı Altınparkda festival keçirilib. Burada olimpiada iştirakçıları temsil etdikleri ölkeni tanıdan stendler nümayiş etdirlimişdir. Azerbaycanı temsil eden şagirdler ölkemizin cöğrafi xeritesini, xalqımızın milli geyim nümunelerini, Azerbaycan xalçalarını, qedim İçeri Şeheri tanıdan fotoşekilleri, Azerbaycan metbexini ve xalq musiqileri nümayiş etdirilib. Bundan başqa respublikamızda fealiyyet gösteren “Çağ” Öyretim İşletmelerinin Liseyleri ve “Araz” kurslarının işi haqqında sergi iştirakçılarına melumat verilib. Melumat üçün bildiririk ki, 250 min insanın iştirak etdiyi sergide Türkiyenin bir sıra dövlet ve hökumet nümayendeleri ile beraber Azerbaycanın Ankaradakı Böyük Elçisi Zakir Heşimov, “Çağ” Öyretim İşletmeleri İdare Heyetinin sedri Enver Özeren ve başqaları iştirak edib. Bu yarışmada ölkemizi temsil eden şagirdler daha yüksek neticeler elde etdiyini de bildirdi.

Melumat üçün bildirek ki, Beynelxalq Türkce Öyretim Derneyinin teşkil etdiyi bu yarışmalara qatılmış şagirdlerimiz indiyedek 60 (10 qızıl, 20 gümüş, 30 bürünc) medallar qazanıb. Dernek V Beynelxalq Türkce Olimpaidasına göre, 2007-ci ilde Avropa Birliyi Tehsil ve Genclik Proqamları Merkezinin Başkanlığı terefinden Avropa Dil Ödülüne layiq görülüb.


http://www.cag.edu.az/haber.php?id=65

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır