Prezident teqaüdü alanlar harada oxuyur?

Prezident teqaüdü alanlar harada oxuyur?

11:42 25-09-2009


Bu sırada birinci yeri 29 neferle Dövlet İdareçilik Akademiyası tutur

2009/2010-cu tedris ili üçün ali mekteblere qebul imtahanlarında en yüksek netice gösterermiş 102 gence prezident teqaüdü teyin edilib.

Telebe Qebulu üzre Dövlet Komissiyasından Lent.az-a bildiribler ki, teqaüde layiq görülenlerin 29 neferi Dövlet İdareçilik Akademiyasının, 25 neferi Azerbaycan Tibb Universitetinin, 18 neferi Bakı Dövlet Universitetinin, 12 neferi "Qafqaz" Universitetinin, 9 neferi Azerbaycan Dövlet Neft Akademiyasının, 6 neferi Azerbaycan Dövlet İqtisad Universiteti, 2 neferi Xezer Universitetinin ve 1 neferi Naxçıvan Dövlet Universitetinin telebesidir.

Xatırladaq ki, bu il respublikamızın ali mekteblerine keçirilen telebe qebulu müsabiqesinde 110 mine yaxın abituriyentin iştirak edib. Onlardan 996 neferi yüksek netice göstererek 600-den yuxarı bal toplayıb. TQDK-da bildirirler ki, yüksek netice gösterenlerin 670 neferi şeher, 326 neferi rayon ve kend mekteblerinin mezunlarıdır. 600-den yuxarı bal toplayanlar sırasında mülki ali mekteblerle yanaşı Milli Tehlükesizlik Nazirliyinin Heyder Eliyev adına Akademiyasına (4 nefer) ve Polis Akademiyasına (6 nefer) daxil olanlar da vardır. Yüksek netice gösterenler I qrupda (texniki ve tebiet elmleri üzre ixtisaslar) 164, II qrupda (iqtisadiyyat üzre ixtisaslar) 218, III qrupda (humanitar ixtisaslar) 391, IV qrupda (tibb ixtisasları) 223 neferdir.

Bu ilki imtahanlarda 2 nefer maksimal netice – 700 bal toplayıb. Onların her ikisi III ixtisas qrupunun abituriyentleridir. IV ixtisas qrupu üzre 600-den yuxarı bal toplayan 4 abituriyent Türkiye Respublikasının Gülhane Herbi Tibb Akademiyasına qebul olunub.

Yeri gelmişken enenevi olaraq bu il de 600-den yuxarı bal toplayanlar TQDK-ya devet olunaraq onlarla tenteneli görüş keçirilib, fikir mübadilesi aparılıb. Hemin genclerin heveslendirilmesi ve ictimaiyyete tanıdılması üçün silsile tedbirler heyata keçirilir. “Abituriyent” jurnalının bir nömresinin xüsusi olaraq yüksek netice gösterenlere hesr olunması nezerde tutulub.

Elxan SALAHOV

LENT.AZ

http://lent.az/news.php?id=30799


Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır