Azerbaycan ve Türkiye tehsil emekdaşlığını derinleşdirir

Türkiyenin tehsil naziri Nimet Çubukçu ölkemizde işgüzar seferdedir. İlk xarici seferini ölkemize gerçekleşdiren türkiyeli nazir dünen Fexri xiyabanda merhum prezident Heyder Eliyevin mezarını ziyaret edib, hemçinin Şehidler xiyabanında ebedi meşel kompleksinin, elece de türkiyeli şehidlerin xatiresine ucaldılmış memorial abidenin önüne ekil qoyub.

Türkiyenin tehsil naziri Nimet Çubukçu ölkemizde işgüzar seferdedir. İlk xarici seferini ölkemize gerçekleşdiren türkiyeli nazir dünen Fexri xiyabanda merhum prezident Heyder Eliyevin mezarını ziyaret edib, hemçinin Şehidler xiyabanında ebedi meşel kompleksinin, elece de türkiyeli şehidlerin xatiresine ucaldılmış memorial abidenin önüne ekil qoyub.

N. Çubukçu azerbaycanlı hemkarı Misir Merdanovla görüşüb. Hem tekbetek formatda, hem de heyetler arasında keçirilmiş görüşlerde iki ölke arasında qarşılıqlı elaqelerin daha da inkişaf etdirilmesi, mövcud senedlerin yenileşdirilmesi, Türkiyede Azerbaycan teleblerine uyğun ixtisaslar, xüsusile tibb sahesi üzre kadr hazırlığı imkanlarının genişlendirilmesi, Azerbaycanda tehsil alan türkiyeli, Türkiyede tehsil alan azerbaycanlı telebelerle bağlı meseleler müzakire olunub. Tehsil naziri Misir Merdanov bildirib ki, bu, türkiyeli nazirin Azerbaycana ilk seferi olduğundan hem de tanışlıq meqsedi daşıyır. M. Merdanov seferin neticesi olaraq Azerbaycanla Türkiye arasında tehsil sahesinde emekdaşlığın daha da gücleneceyine eminliyini bildirib.

Türkiyeli nazir Nimet Çubukçu ise dost ve qardaş Azerbaycana sefer etmekden şeref duyduğunu deyib: “Ölkelerimiz arasında olan sıx tarixi emekdaşlıq tehsil sahesindeki elaqelerimizin de esasını teşkil edir. Bu elaqeleri daha da güclendirmeye çalışacağıq”. Türkiyeli nazir deyib ki, bu seferde meqsed tehsil sahesinde qarşılıqlı elaqeleri genişlendirmek ve derinleşdirmekden ibaretdir.

Türkiyeli nazir Qafqaz Universitetinde olub

Türkiye tarixinde ilk qadın tehsil naziri ünvanına sahib Nimet Çubukçu dünen hemçinin Qafqaz Universitetinde de olub. Universitetin müellim ve telebe kollektivi ile görüşen nazir hemçinin “Çağ” Öyretim Şirketine daxil olan “Araz” hazırlıq kurslarının ve özel liseylerin ali mekteblere qebul imtahanlarında, elece de dünya ve ölkedaxili olimpiadalarda yüksek netice göstermiş mezunlarına diplom ve hediyyeler de teqdim edib. “Çağ”ın nezdinde fealiyyet gösteren ibtidai mektebin 1-ci sinif şagirdleri de ilk qiymet vesiqelerini nazirin elinden alıblar.

Universitet kollektivi qarşısında çıxış eden türkiyeli nazir deyib ki, inkişaf etmiş ölkeler sırasına qoşulmaq üçün tehsilin seviyyesini müasir standartlara uyğunlaşdırmaq vacibdir. “Tehsilin önemini anlayan cemiyyet dünya ile reqabet aparmaq gücüne malikdir”,- deyen N. Çubukçu bu istiqametde “Çağ” Öyretim Şirketinin böyük işler gördüyünü vurğulayıb. O, bu meselede Qafqaz Universitetinin rolunu xüsusi qeyd edib: “Qafqaz” qarşısına qoyduğu hedefler baxımından dünya ile reqabet aparmaq iddiasındadır. Bu iddia ile yetişen gencler arasında gelecekde ölkeni idare edecek nazirler, alimler ve yüksek vezifeli memurlar yetişir”.

”Qafqaz”ın rektoru, professor Ahmet Saniç rehberlik etdiyi universitet haqqında qonaqlara melumat verib ve deyib ki, universitet telebeleri iş tapmaq meselesinde çetinlik çekmirler. O, hemçinin “Qafqaz”ın Azerbaycanda çox böyük nüfuzu olduğunu vurğulayıb. “Region miqyasında tanına bilmişik. İndi biz dünyada tanınan universitet olmaq istiqametinde irelileyirik”,- deye rektor qeyd edib.

Azerbaycan tehsil nazirinin müavini Elmar Qasımov da iki ölke arasında tehsil sahesinde emekdaşlığın süretle inkişaf etdiyini vurğulayıb.

Tedbirin sonunda “Çağ” Öyretim Şirketinin İdare Heyetinin sedri Enver Özeren ve “Qafqaz”ın rektoru Ehmed Saniç türkiyeli nazire xatire hediyyeleri teqdim edibler.

21.01.2010 NATİQ PENAHLI
http://www.zaman.az/az/detaylar.do?load=detay&link=28155

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır