Builki qebul imtahanlarında “Çağ”ın yetirmeleri rekordçu oldular

“Çağ”ın tehsil ocaqları builki qebul imtahanlarında böyük uğura imza atıblar.
Her il mezunlarının 90 faizinden çoxu ali mekteblere qebul olan “Çağ” Öyretim Şirketine bağlı 10 lisey ve 10 “Araz” ali mekteblere hazırlıq kursu eyni zamanda ölkemizde müasir tehsil standartlarını tetbiq eden en tecrübeli tehsil müessiseleri hesab olunur. Türk liseyleri şagirdlerinin elde etdikleri uğurlar da buna eyani sübutdur. Dünyanın müxtelif ölkelerinde keçirilen beynelxalq olimpiadalarda qazanılan medallar bu mekteblerde tedrisin ne qeder yüksek seviyyede olduğunu gösterir. Melumat üçün deyek ki, 1994-2007-ci iller erzinde “Çağ” Öyretim Şirketine bağlı liseylerin şagirdleri 51 qızıl, 83 gümüş ve 100 bürünc medal elde edibler. Melumat üçün deyek ki, 1994-cü ilden fealiyyet gösteren ve ölkemizin 10 böyük şeherinde yerli şöbeleri olan “Araz” hazırlıq kurslarının mezunları her il keçirilen imtahanlarda bütün ixtisas qrupları üzre ilk üçlüye daxil olublar. “Çağ”ın tehsil ocaqları builki qebul imtahanlarında da böyük uğura imza atıblar. İmtahanlarda iştirak eden on minlerle abituriyent arasında en yüksek netice - 700 bal toplamış 6 neferden 2-si mehz bu şirketin yetirmesidir.
Rüfet Babayev: “Hedefim imtahanlarda en yüksek netice elde etmek idi”
“Men qarşıma universitete daxil olmaq meqsedi qoymamışdım, esas hedefim imtahanlarda en yüksek netice elde etmek idi”. Bu sözleri bu il I ixtisas qrupunun birincisi olan Rüfet Babayev dedi. “Çağ”ın nezdinde fealiyyet gösteren “Araz” hazırlıq kurslarının mezunu olan Rüfet qebul imtahanlarından maksimum netice - 700 bal toplayan 6 abituriyentden biri olub.“Yüksek netice elde edeceyime inanırdım. Çünki burada dersler yüksek seviyyede tedris olunur. Elde etdiyim bu uğura göre de “Araz”ın müellimlerine minnetdaram”, - deyen Rüfet bildirdi ki, teqriben bir il bundan evvel imtahanlara hazırlaşmaq üçün hazırlıq kurslarına yazılmaq qerarına geldim: “Müxtelif hazırlıq kursları ile tanış olduqdan sonra gördüm ki, “Araz” mezunlarının her il qebul imtahanlarında elde etdikleri neticeler başqa mekteb ve kurslarla müqayisede son derecede yüksekdir. Ele ona göre de buranı seçdim”.R. Babayev yüksek netice elde etmek üçün her gün teqriben 10 saata yaxın ders oxuyub. Sistemli ve proqramlı şekilde hazırlaşmağı uğur qazanmağın esas şerti hesab eden Rüfet imtahanlara hazırlaşdığı erefede bu proqramdan kenara çıxmadığını bildirdi: “Daha çox seherler ders oxumağa üstünlük verirdim. Çalışırdım ki, müellimlerin verdikleri tapşırıqları vaxtında hell edim. Bu gün oxumalı olduğum dersi heç vaxt sabaha saxlamırdım”.Rüfetin hansı ixtisası ve ali mektebi seçdiyi ile de maraqlandıq. O, artıq seçim apardığını ve tehsilini Qafqaz Universitetinde davam etdireceyini bildirdi. “Hem dövlet, hem de özel universitetlerle maraqlandım, istediyim ixtisas üzre - kompyuter mühendisliyi üzre en yaxşı tehsilin Qafqaz Universitetinde verildiyini öyrendim. Gelecekde ise tehsilimi xaricde davam etdirmek isteyirem”.
Anar Kerimov: “Maksimum bal toplamağımda müellimlerimin menevi desteyi böyük rol oynayıb”
“Çağ” Öyretim Şirketine mexsus tehsil müessiselerinin daha bir mezunu ise 4-cü ixtisas qrupunda en yüksek netice elde edib. 700 bal toplayan Anar Kerimov Quba Özel Türk Liseyinin yetirmesidir. “Düzdür, en yüksek balı men toplasam da, bizim sinifde oxuyan 10 şagirdin hamısı 600-den yuxarı bal qazanıb. Ona göre de bu, ancaq menim deyil, hem de liseyimizin uğurudur. Sinif yoldaşlarımın üçü 685, ikisi 675 bal, digerleri ise 655, 650 ve s. ballar toplayıblar. Ona göre de bu nailiyyetime göre tehsil aldığım mektebe ve müellimlerime teşekkür edirem”, - deyen Anar qebul imtahanlarına hazırlaşdığı erefede her hansı bir hazırlıq kursuna, ya da müellim yanına getmediyini bildirdi: “Biz xüsusi bir hazırlıq proqramı keçmemişik, ancaq liseyde gündelik dersleri ve müellimlerimizin verdiyi ev tapşırıqlarını yaxşı öyrenmeye çalışmışıq”.Anar da Rüfet kimi imtahana hazırlaşarken esas meqsedinin 700 bal toplamaq olduğunu dedi. Onun sözlerine göre, imtahanlara hazırlaşarken müellimleri her zaman onlara destek olublar. “Liseyde dersler may ayında başa çatıb, amma müellimlerimiz mezuniyyete getmeyerek, imtahanlara hazırlaşmaqda bize kömek edirdiler. Maksimum bal toplamağımda müellimlerimin menevi desteyi de böyük rol oynayıb”, - deyen Anar gelecekde hekim olmaq istediyini, amma helelik hansı universitete daxil olacağını müeyyenleşdirmediyini bildirdi.
Allahverdi Ceferov
www.zaman.az

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

VİCDAN SUSTUĞUNDA : Download PDF