INEPO-EUROASIA:33 ölkeden olan olimpiyaçı ekoloji layiheleri ile Bakıda yarışacaqlar

Aprel ayının 1-5-de Bakıda ekologiya ve qlobal felaketlerden çıxış yollarından behs eden “INEPO-EUROASIA” Etraf Mühitin Mühafizesi III Beynelxalq Layihe Olimpiadası keçirilecek.
Olimpiadanın koordinatoru Ünal Akçayın qezetimize verdiyi melumata göre, Dövlet Neft Şirketi, Tehsil, Ekologiya ve Tebii Servetler nazirlikleri, “INEPO-EUROASIA” Ekologiya İctimai Birliyi, İctimai Televiziya ve “Çağ” Öyretim Şirketinin teşkilatçılığı ile düzenlenecek tedbire 33 ölkeden nümayendeler qatılacaqlar. Onun sözlerine göre, münsifler heyetine “www.inepo-euroasia.com” internet sehifesi vasitesile 250-den çox layihe teqdim edilib, ancaq onlardan 100-ü qebul olunub. Olimpiadaya teqdim edilen layiheleri Azerbaycan, Türkiye, ABŞ, Braziliya, Tayvan, İndoneziya, Vyetnam, Rumıniya, Slovakiya kimi 20 ölkeden gelen tecrübeli elm adamlarından ibaret münsifler heyeti qiymetlendirecek.
Mükafatların teqdimetme merasimi aprelin 4-de Bakı El Oyunları İdman Sarayında keçirilecek. Tedbire Türkiyenin ve Azerbaycanın resmi nümayendeleri de devet olunublar. Yarış çerçivesinde olimpiada iştirakçılarının Azerbaycanla tanışlıqları ile bağlı bir sıra tedbirler de keçirilecek.Qeyd edek ki, öten il “INEPO-EUROASIA”da dünyanın 30 ölkesinden 112, 2007-ci ilde ise dünyanın 16 ölkesinden 68 şagird iştirak edib. Güler Tapdıq

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır