Qafqaz Üniversiteti yeni tedris ilinde

Respublikamızın bir sıra tedris müessiselerinde olduğu kimi, Qafqaz Universitetinde de 15 Sentyabr Bilik Günü ve yeni ders ilinin başlanması münasibetile tenteneli merasim keçirildi. Merasimi giriş sözü ile açan universitetin rektoru, tibb elmleri doktoru, professor Ehmet Saniç tehsil ocağının telebe-müellim kollektivini salamlayaraq, qeyd etdi ki, türk dünyasının böyük oğlu, Azerbaycanın ümummilli lideri Heyder Eliyevin siyasi kursunun uğurla davam etdirilmesi neticesinde ölke süretle yükselir, E. Saniç onu da qeyd etdi ki, Prezidentimiz İlham Eliyev cenabları Türkiyeden gelen dövlet adamlarına Qafqaz Üniversitetinin uğurlarından behs etmekdedir. Azerbaycan xalqı da en qiymetli övladlarını Qafqaz Üniversitetine göndermek üçün bir-birileri ile yarışmaqdadır. Bu bize böyük bir mesuliyyet vermekdedir. Bizden evvelkiler etimada sedaqetle Qafqaz Bayrağını ireliye aparmaq üçün cox işlediler, qeyret gösterdiler; bizler de daha irelilere, hetta dünyanın qabaqcıl universitetlerini de keçecek şekilde irelilere aparmağı qarşımıza meqsed qoymuşuq. Müsteqil Azerbaycanın yükselişi ile birlikde, burada da tehsilin dünya standartları seviyyesine çatdırılması mühüm ehemiyyete malikdir. Bu çerçivede ümummilli lider Heyder Eliyevin xeyir-duası ile 1993-cü ilden fealiyyete başlayan Qafqaz Universiteti yüksek hazırlığa malik vetenperver kadrların hazırlanması istiqametinde fealiyyetini uğurla davam etdirir. Burada tehsil dünya standartları seviyyesinde aparılır, bezi fakültelerde ise tedris ingilis dilindedir.

Çıxışının sonunda rektor universitetin telebe-müellim kollektivini yeni ders ilinin başlanması münasibeti ile bir daha tebrik etdi, onlara uğurlar diledi.

Qafqaz Universitetin prorektoru Profesor Niftalı Qocayev çıxışında Qafqaz Universitetinin tehsil sahesinde böyük uğurlar qazandığını qeyd etdi. Dedi ki, bu ali tehsil müessisesinde oxumaq isteyen genclerin sayı ilbeil artır. Bu il universitete 400 telebe qebul olunub ki, bunların da 118 neferi qebul imtahanlarında 600-den çox bal toplayıb. Çıxışının sonunda Niftalı Qocayev tehsil müessisesine yeni-yeni uğurlar diledi ve növbeti tedris ili münasibeti ile tedbir iştirakçılarını tebrik etdi. Daha sonra üç en yüksek bal toplamış telebeye dizüstü kompüter hediyye olundu.

Açılış tedbiri bedii hissede Qafqaz Universiteti folklor kollektivinin maraqlı çıxışları ile sona çatdı.

Recep Rza

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır