Kastamonu Universiteti Rekorunun Bakı Səfərindən...

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN Üniversitemizin akademik işbirliği çerçevesini genişletmek için Azerbaycan’da beş üniversite ve bir enstitü ile hem ikili anlaşma hem de Mevlana Değişim Programı protokolleri imzaladı.
İmzalanan bu protokollerle uluslararası ikili anlaşmalarımızın imzalandığı ülke sayısı 14 ülkeden 15’e, üniversite sayısı da 32’den 38’e yükseldi. Ayrıca Mevlana Değişim Programında protokol imzaladığımız ülkelerden olan Bosna-Hersek Federasyonu, Kazakistan, Kırgızistan ve Makedonya’ya ek olarak Azerbaycan da eklendi. Böylece Mevlana Değişim Programı kapsamında imzaladığımız protokol sayımız 13’ten 19’a yükseldi.
Akademik işbirliğini geliştirmek için 3 Ekim 2013 tarihinde Azerbaycan’daki ilk temaslarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN; Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi, Hazar Üniversitesi ve Azerbaycan Turizm Enstitüsü ile 4 Ekim 2013 tarihinde Kafkas Üniversitesi ve Bakü Devlet Üniversitesi ile ve 5 Ekim 2013’te de Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ile ikili anlaşma ve Mevlana Değişim Programı protokolleri imzaladı.
İmzalanan anlaşmaların maddeleri arasında; üniversite öğretim elemanları ve araştırmacı değişimi, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin değişimi, ortak eğitim programları düzenlenmesi, ortak araştırma faaliyeti, sempozyum, kongre, konferans organizasyonu, üniversitelerin periyodik yayınlarında üniversite çalışanı, öğrenci, öğretim üyesi-eğitici kadro üyelerinin bilimsel çalışmalarının, rapor ve makalelerinin yayınlanması, bilimsel bilgi, yayın ve materyal değişimi, her iki üniversitenin de onaylayacağı bilimsel ve eğitim işbirliğinin diğer formları yer almaktadır.
Rektörümüz AYDIN’ın Azerbaycan’daki işbirliği temasları devam ederken Üniversitemiz Bakü’de 5. Uluslararası Eğitim ve Kariyer Fuarı’na katıldı.
Fuarda Üniversitemizi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Saim ATEŞ ve TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kaan YILMAZ temsil etti. Bakü Expo Fuar alanında düzenlenen fuara Üniversitemiz yanında Türkiye ve KKTC'nin de aralarında bulunduğu 9 farklı ülkeden 40'tan fazla üniversite ve dil öğretim kurumu katıldı.
10 bine yakın öğrencinin ziyaret ettiği fuarda Üniversitemize ilgi yoğundu.
  
  
  
  
  

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır