Azerbaycan'da 'Türkmenistan günü' coşkusu yaşandı

Azerbaycan

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk müteşebbisler tarafından kurulan Kafkas Üniversitesi'nde Türkmenistan'ın bağımsızlığının 22'inci yıl dönümü dolayısıyla 'Türkmenistan Günü' etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfez 


02 Kasım 2013 Cumartesi - 12:11
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk müteşebbisler tarafından kurulan Kafkas Üniversitesi'nde Türkmenistan'ın bağımsızlığının 22'inci yıl dönümü dolayısıyla 'Türkmenistan Günü' etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfez Karayev, Türkmenistan'ın Bakü Büyükelçisi Toylu Komekov, milletvekilleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik öncesinde Bakan Karayev ve beraberindekiler üniversitedeki Türkmenistan el sanatlarının tanıtıldığı sergiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Üniversitenin konferans salonunda gerçekleşen Türkmenistan Günü etkinliği iki ülke milli marşlarının okunması ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Komekov Azerbaycan'la Türkmenistan'ın ilişkilerinin tarihi temellere dayandığını ifade etti. Bakan Karayev de konuşmasında ülkesi ve Azerbaycan'ın uluslararası platformda birbirini destekleyen bir yol izlediklerini dile getirdi. 
Daha sonra kürsüye gelen Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç ise Türkmenistan edebiyatının Türk Dünyası edebiyatı içerisindeki önemine dikkat çekti. Saniç ' Türk dünyasının gerek edebiyat tarihi gerekse de düşünürleri noktasında çok zengin dinamikleri mevcuttur. Bunları tanımak geçmişi tanımamız yanında geleceğimize istikamet verme adına çok önemlidir.'dedi. Türkmenistan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Kurtnyaz Hanmuradov da ülkesindeki üniversitelerin akademik ve teknolojik olarak geldiği seviye hakkında bilgi verdi.
Basına açıklamalarda bulunan Ebülfez Karayev iki ülke kültür bakanlıkları arasında çok önemli işbirliklerinin mevcut olduğunu bildirdi. Kafkas Üniversitesi'nde öğrenim gören Türkmen öğrenciler de Türkmenistan'ın bağımsızlık bayramının üniversitelerinde kutluyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 
Etkinlik Türkmenistan'dan Bakü'ye gelen çeşitli müzik, dans ve folklor gruplarının gösterileri ile son buldu. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır