TÜRKÇE OLİMPİYATLARI KÜLTÜR ŞÖLENİ'NDE AZERİ RÜZGARI

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.'su yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen kültür şöleninde Azerbaycan Rüzgarı esti.

Kültür şöleninde en büyük standı açan Azerbaycan, şölene 120'si gazeteci olmak üzere aralarında sanatçı, siyasetçi ve iş adamlarının bulunduğu 500 kişilik bir grupla katıldı.

Şölenin ikinci gününde düzenlen Azernaycan'a ayrılan saatte sahne alan Azeri öğrenciler birbirinden renkli görüntüler sergiledi. Azeri grupların sahnedeki performansı davetliler tarafından coşkuyla alkışlandı. Konuk Azeri heyeti İstanbul’da Azeri oyunlarını seyretmenin sevinç ve coşkusunu yaşadı.

Şöleni ziyaret eden ülkenin tanınmış ses sanatçısı Azerin, “Bu olimpiyatlar Türk dünyası adına dünyanın herhangi bir yerinde Türkçe konuşan insanlarımız adına çok önemli bir olimpiyattır. Çünkü biz burada medeniyetimizi dilimizi ve eğitimi dünya ile paylaşıyoruz. Türk dilini ne kadar önemli olduğunu ve dünyada ne kadar sevildiğini görüyoruz. Bu işte emeği geçen her kese çok teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Sinema sanatçısı Senuber İskenderova ise, “Çok müthir bir etkinlik. Buradaki çoşku Azerbaycandan farkı yok. Türkiye’ye her gelişimde kendimi kendi evimde hissediyorum. Olimpiyatların bu sloganı çok hoşuma gitti. İnsanlık el ele.“ ifadelerini kullandı.

Lentaz Haber Ajansı Müdürü Gabil Abbasoğlu, “Çok mühteşem bir şölen. Organizasyon süper. Emeği geçenelre teşekkür ederiz. İlk defa Türkçe olimpiyatlarına iştirak ediyorum. Şimdiye kadar iştirak etmediğim için çok pişmanım. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Musavat Gazetesi Şube Müdürü Elşat Paşasoy, “Bu organizasyonları teşkil edenlere derin minnettarlığımı iletiyorum. Burada olup bu havayı şamayı anlatma söz yetmez. Bu atmosfer Türkçemize de anlatmak için önemli bir atmosfer.Emeği geçen herkesi bağrıma basıyorum.” şeklinde konuştu.

Hazer Üniversitesi Müteveli Heyeti Başkanı eski Rektör Hamlet İsahanlı, “Hem sevindiren ve hem de duygulandıran bir tablo. Dünyanın bu kadar farklı ülkesinde Türkçe öğretiliyor. İnsanlar Türkçe biliyor. Her renk ırk dil ve dinden insanlar var muhteşem bir tablo. Bu Azerbaycan içinde büyük bir hadise.Çünkü nerede Türkiye varsa orada Azerbaycan da vardır. Nerede Azerbaycan varsa orada Türkiye de var.” diye konuştu.


Azerbaycan Televizyonu Belgesel Programlar Editörü Mintac Elsever, “Türm tük dünyasını kültür kalbi burada atıyor. Bugün 135 ülke burada. Bu da birlik ve beraberliğin gücünü gösteriyor. Bu organizasyonda emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Hamide Ömerova, “Bu çocuklardan her çek yürekten çıkıyor. Onlarla bu duyguyu yaşamak istiyorum. Türk halkı seviyorum. Bu bayram havası uzun yıllar hafızalarımızdan çıkmayacak.” şeklinde konuştu.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azerbaijan - GOV - Azerbaijan to Host an International ICT Conference

Özəl və dövlət ali təhsil məktəbləri arasındakı fərq

Ən yüksək keçid balı Qafqaz Universitetinin birinci qrupuna daxil olan kompüter mühəndisliyi ixtisasındadır